Vitaliteit als HR-opgave

Vitaliteit als HR-opgave

De Workplace Vitality Hub organiseert in samenwerking met de High Tech Campus de rondetafel 'Vitaliteit als opgave voor HR'.


Datum: 10 juli 2023
Tijd: 15:30 – 17:30 uur
Locatie: HTC-85, Workplace Vitality Hub

In de snelle en veeleisende werkomgeving van vandaag vragen welzijn en gezondheid van werknemers steeds meer aandacht. De rol van vitaliteit en de positieve impact ervan op werknemers, teams en het algehele succes van een organisatie vergt borging ervan in organisaties. HR lijkt daarbij de aangewezen partij om deze uitdaging op te pakken. Daarom organiseren we een rondetafel, waarin we een panel met HR-verantwoordelijken vragen hun uitdagingen en ervaringen te delen.

Het evenement biedt een inzicht in eerste resultaten van onderzoek naar vitaliteits- en gezondheidsimplementatievraagstukken die binnen bedrijven leven met aansluitend een interactieve sessie met gerenommeerde HR-professionals met ervaring op het gebied van welzijn op de werkplek.

Programma:

15.30: Tussentijdse onderzoeksuitkomsten, door Frank Bauman (Fontys Sporthogeschool)

Begin april’23 is vanuit het lectoraat van Fontys Sporthogeschool een onderzoek van start gegaan, naar vitaliteits- en gezondheidsimplementatievraagstukken die binnen bedrijven leven. Het doel is een werkwijze te vinden, die verdere implementatie van vitaliteitsprogramma’s bij bedrijven in de Brainport regio (maar ook daarbuiten) kan stimuleren.

15.45: Interactieve rondetafel

Interactieve rondetafel gemodereerd door Eveline Kersten (Social Innovatiecentrum Werkgeluk), met 4 panelleden:

Onderwerpen o.a.:

  • De rol van een vitaliteitsmanager en bijbehorende verantwoordelijkheden.

  • Eventuele barrières bij het implementeren van vitaliteitsprogramma’s.

  • Meten van effectiviteit van vitaliteitsprogramma’s.

  • Belangrijke trends of innovaties.

16.45: Inventarisatie, gemodereerd door Marieke van Beurden (TU/e):
  • Is er behoefte aan het aanleggen van een netwerk van HR/vitaliteitsmanagers?

  • Welke onderwerpen zouden daarbij relevant zijn?

17.00: Netwerkborrel

Wij geloven dat dit evenement waardevolle inzichten, praktische tips en inspirerende verhalen zal opleveren die de rol van vitaliteit en welzijn op uw werkplek kunnen duiden. Het is ook een uitstekende gelegenheid om te netwerken met gelijkgestemde professionals uit de (Brainport)regio.