In de onderzoekslijn Nutrition bestuderen we de invloed van voeding op de vitaliteit van werknemers. Gezonde voedingsgewoonten vormen een essentieel onderdeel van een gezonde levensstijl, ook gedurende werktijden. Werknemers hebben doorgaans tussen de twee tot vijf eetmomenten tijdens hun werkdag, De juiste, gezonde voeding en voldoende hydratatie zijn hierbij belangrijke aandachtspunten.

Naast het bevorderen van fysiek welzijn, kan voeding ook fungeren als een gelegenheid voor ontspanning, sociale interactie en lichte lichaamsbeweging tijdens de werkdag, bijvoorbeeld door samen met collega’s te lunchwandelen of de informele gesprekjes bij de koffieautomaat.

NT01 - Plantaardige alternatieven voor onze gezondheid

Plantaardige melk, zoals amandelmelk en sojamelk, is niet alleen milieuvriendelijker dan zuivel, maar biedt ook gezondheidsvoordelen. Het verlaagt het risico op diabetes, hart- en vaatziekten, en diverse vormen van kanker.

Deze keuze bevordert niet alleen persoonlijke gezondheid maar draagt ook bij aan een duurzamere planeet. Bedrijven kunnen deze opties in koffieautomaten aanbieden voor een gezondere en inclusieve werkomgeving.

NT02 - Water met vitamines voor hydratatie tijdens de werkdag

Goede hydratatie van ons lichaam is belangrijk, zeker in de vaak droge lucht van kantooromgevingen. Het drinken van water moet daarom zoveel mogelijk worden gestimuleerd.

Deze slimme waterdispenser biedt hoge kwaliteit gekoeld en gefilterd water. Bovendien worden er vitamines aan het water toegevoegd; daarmee draagt deze dispenser bij aan een betere gezondheid en meer vitaliteit.

NT03 - Gezonde voeding voor je werkende brein

Gezonde voeding vormt een essentieel onderdeel van een gezonde levensstijl, ook tijdens het werk. Mensen hebben vaak tussen de 2 tot 5 eetmomenten gedurende de werkdag. Het integreren van zogenaamde ‘brainfoods’ kan positief bijdragen aan de vitaliteit op het werk.

Brainfoods zijn voedingsmiddelen met een hoge concentratie aan voedingsstoffen die de hersenen voeden, de cognitieve capaciteit verbeteren en een gezond hersenevenwicht behouden. Zo kunnen bosbessen stress verminderen, pure chocolade een gelukkig gevoel bevorderen, en walnoten het geheugen verbeteren.

NT04 - Meet je vitaliteit met een haaranalyse

Met behulp van de Reset Mineraal Analyse wordt via een haaranalyse een scala aan ‘biomarkers’ voor mineralen en toxines in het lichaam gemeten. Deze gegevens zijn van onschatbare waarde, gezien hun significante impact op de algehele adaptieve energie en vitaliteit van een individu.

Door inzicht te verkrijgen in het persoonlijke metabolisme kunnen gerichte interventies worden ontwikkeld om de adaptieve energie te verbeteren, waardoor een optimale gezondheid en vitaliteit worden bevorderd.