Innovatie

Om de vitaliteit van werkenden te bevorderen, hebben Fontys, imec, TNO, TU/e en HTCE in 2021 de Workplace Vitality Hub opgericht. Gevestigd in gebouw High Tech Campus 85, fungeert de Hub als een ‘smart office’ waar de oprichters samen met bedrijven en andere organisaties hun kennis en ervaring bundelen. Het doel is om innovatieve, efficiënte en toepasbare oplossingen te ontwikkelen voor een vitalere werkomgeving.

Living Lab

Onze Hub functioneert als een Living Lab, waar we data verzamelen voor verschillende onderzoeken. Hiermee willen we begrijpen wat de impact is van een slimme, innovatieve kantooromgeving op de vitaliteit van werknemers. We verzamelen gegevens via enquêtes, interviews en sensoren die onder andere luchtkwaliteit, temperatuur en activiteiten meten.

Maak kennis met onze innovaties

In de Hub presenteren we producten en onderzoeksresultaten van nieuwe technologieën en hun toepassingen in een werkende kantooromgeving. Hierbij staan de mensen en hun persoonlijke behoeften centraal. We werken volgens vier onderzoekslijnen: Mental Health, Physical Office Environment, Data Driven Office Environment en Nutrition.

Door slimme en intuïtieve technologieën toe te passen, willen we ontdekken hoe we de vitaliteit van medewerkers kunnen verbeteren en hoe we van kantoren gezondere werkomgevingen kunnen maken. In de Hub kun je kennismaken met allerlei innovaties: van gepersonaliseerde kantoormeubelen en aanpasbare verlichting tot toolkits voor wandelend vergaderen, verbindend koffiedrinken, stoelen en bedden om te ontspannen tijdens het werk en slimme vergaderoplossingen.