Lunch Fuels Vitality

Student: Kira Jennen

Partner: Compass Group and Workplace Vitality Hub

Coach: Martin van Bendegom

De lunchkeuzes van werknemers verbeteren

Veel werknemers kiezen vaak voor ongezonde, gemakkelijke lunchopties, zoals gefrituurde snacks of saucijzenbroodjes. Deze keuzes worden beïnvloed door psychologische factoren zoals gewoonten, motivatie en besluitvorming, maar ook door omgevingsaspecten zoals prijs, presentatie en sociale normen.

Focus van het onderzoek:

In samenwerking met Compass Group, een toonaangevende cateraar voor werkplekken, onderzoekt dit onderzoek strategieën om gezondere lunchkeuzes aan te moedigen door middel van gedragsverandering.

Door de voeding op de werkplek te verbeteren, willen we de focus, het energieniveau en de stemming van werknemers verbeteren, wat ten goede komt aan het individuele welzijn en de algehele productiviteit.

Dit onderzoek, dat wordt ondersteund door de Workplace Vitality Hub, biedt een praktische interventie voor bedrijven en cateraars om een gezondere werkomgeving te creëren.