Terugblik werkplaats “DE STAP naar gezonder op het werk”

Ruim 80 HR- en vitaliteitsmanagers waren donderdag 30 november aanwezig tijdens de werkplaats 'DE STAP naar gezonder op het werk', in een samenwerking tussen DE STAP naar gezonder en de Workplace Vitality Hub.

Tijdens deze werkplaats lichtte Frank Bauman (Fontys Sporthogeschool) de onderzoeksresultaten toe over belemmerende en bevorderende factoren van vitaliteitsprogramma’s binnen kleine en grote ondernemingen.

Vervolgens werden twee praktijkverhalen gegeven door Arte keukenbladen - B Corp en ONVZ. Marieke van Beurden (Workplace Vitality Hub) en Colette de Vries lichtten plannen toe voor nauwere samenwerking en komende activiteiten van de netwerken van ‘DE STAP naar gezonder op het werk’ en de Workplace Vitality Hub.

Als afsluiting van de bijeenkomst nam Ida Damen (Fontys Hogeschool) de deelnemers in een WorkWalk mee naar de Open Space waar in kleine groepen het thema vitaliteit verder werd uitgediept en netwerken werden gesmeed.

Bekijk via onderstaande knop de brochure 'Samen stappen zetten naar een vitale organisatie'.

Werk community van De Stap

Het is een gezamenlijke missie om diverse initiatieven met betrekking tot vitaliteit op de werkvloer te verbinden en zoveel mogelijk werkgevers – van groot tot klein – in de Brainport Eindhoven regio aan te laten haken om samen verschil te maken voor hun werknemers.

Dit past bij het doel van de Workplace Vitality Hub om kennis te verspreiden en beschikbaar te maken voor HR en Vitality managers in organisaties die wellbeing hoog op hun agenda hebben staan.

Momenteel zijn we bezig een activiteitenprogramma te ontwikkelen. Naast themabijeenkomsten worden ook toolkits met praktische en direct toepasbare kennis ter beschikking gesteld. Hieronder de mogelijkheid om aan te melden