Terug naar kantoor? Zoek de buitenlucht op!

Uitgerust terug van je vakantie, maar nog geen zin om binnen te werken? Zoek dan de buitenwerkplek LEAF the desk op High Tech Campus op!

Dagelijks even naar buiten

Tijdens onze vakanties zoeken we meestal wat vaker de natuur op en ervaren we hoe goed het doet om los te komen van je dagelijkse systeem en naar buiten te gaan. Uit onderzoeken blijkt dat ook tijdens een werkdag regelmatig naar buiten gaan een positieve impact heeft. 

Zo blijkt uit een grootschalige Nederlandse studie uit 2016, uitgevoerd door Wageningen Environmental Research en het Trimbos Instituut, bevestigt dat de hoeveelheid groen in iemands nabije omgeving samenhangt met het ervaren welzijn. Als mensen voldoende groen in hun directe leefomgeving hebben, herstellen ze sneller van stress en mentale vermoeidheid, en hebben ze doorgaans minder last van psychische kwalen.

Wil je ook buiten werken?

LEAF the desk is een buitenwerkmeubel, voorzien van een overkapping en een oplaadpunt. Je vindt de desk aan de zuidzijde van de vijver op High Tech Campus aan het water, ter hoogte van HTC85. Je kan er zomaar even gaan zitten, als de desk vrij is. Maar je kan de desk ook boeken, mocht je je buitenwerktijd in willen plannen. Dat doe je via deze link.

Ruimte voor creativiteit en innovatie

Buiten werken geeft meer ruimte om te creëren, je komt sneller tot oplossingen en is essentieel als je open wilt staan voor innovatie. Daarnaast heb je gedurende een werkdag oplaadmomenten nodig. We zijn er niet voor gemaakt om de hele dag ‘aan’ te staan en binnen te zitten. We hebben ruimte nodig om te reflecteren, informatie te verwerken en op te laden. 

Oplossingen voor buiten werken

Vaak is de groene buitenruimte nog helemaal niet ingericht om ook in te zetten als onderdeel van een gezonde en inspirerende werkomgeving. Zo is het bedrijf LEAF the office ontstaan; voor de Workplace Vitality Hub een waardevolle partner. 

LEAF the office ontwikkelt praktische concepten die het makkelijk en laagdrempelig maken om de natuur voor je te laten werken en om je wat vaker los te laten komen van je dagelijkse systeem. Zodat de grens tussen binnen en buiten vervaagt en je een balans vindt tussen rust, opladen en werk. Op hun website vind je een overzicht van onderzoeken en artikelen die dit onderbouwen: https://www.leaftheoffice.nl/artikelen