Steven Vos ontvangt prestigieuze prijs voor zijn onderzoek naar een gezonde leefstijl

Lector Steven vos van Fontys Hogescholen en lector Margie Topp van hogeschool Windesheim hebben op 22 november de Deltapremie ontvangen, de toonaangevende prijs voor praktijkgericht onderzoek aan hogescholen.


Ze ontvangen beiden een premie van € 500.000 voor hun baanbrekend onderzoek naar het recyclen van ‘moeilijke kunststoffen’ (Margie Topp) en het werken aan een gezonde leefstijl (Steven Vos). De premie, een initiatief van Regieorgaan SIA en de Vereniging Hogescholen, wordt voor de 2e keer uitgereikt en is een erkenning voor de waardevolle bijdrage die lectoren met hun onderzoeksgroep leveren aan de samenleving.


Minister van OCW, Ingrid van Engelshoven, feliciteerde de winnaars. Van Engelshoven: “De verdere groei van praktijkgericht onderzoek is belangrijk voor Nederland en dat moet nog beter zichtbaar worden. Deze fantastische Deltapremiewinnaars helpen daar zeker aan mee!”.


(Bron: persbericht regieorgaan SIA)


Steven Vos is lector Move to Be bij Fontys Hogescholen. Hij richt zich met zijn lectoraat op de preventieve aspecten van gezondheid en het bieden van eerlijke kansen op een actieve en gezonde leefstijl voor iedereen. Vos stimuleert samenwerking tussen sectoren en is een van de initiatiefnemers voor de samenwerking die ten grondslag ligt aan de Workplace Vitality Hub. De Hub is een van zijn testomgevingen.


Lees hier wat andere media over hem schrijven:


Omroep Brabant

https://www.omroepbrabant.nl/nieuws/3992358/prijs-van-500000-euro-wordt-besteed-aan-het-kantoor-van-de-toekomst


Eindhovens Dagblad:

https://www.ed.nl/eindhoven/slimme-oplossingen-fontys-moeten-mensen-van-hun-laptop-halen-en-aan-het-bewegen-krijgen-dat-is-lastig-mensen-zijn-geen-machines~a9f9a9a8/