Deep Dive Breakfast session

Wij nodigen jullie graag uit voor onze volgende Deep Dive ontbijtsessie over gezonde verlichting en datafysicalisering.


Datum: 14 december 2023
Tijd: 8:00 – 10:00 uur
Locatie: HTC-85, Workplace Vitality Hub

Gezonde verlichting

Licht dat onze ogen binnenvalt, beïnvloedt veel aspecten van onze fysiologie, zoals de regeling van het ritme van de "lichaamsklok" en alertheid. Omdat mensen het grootste deel van hun tijd binnenshuis doorbrengen, wordt het licht dat iemand ervaart meestal bepaald door architectonische daglicht- en kunstlichtontwerpen.

Myrta Gkaintazi Masouti is promovendus Built Environment aan de TUE en zal verslag doen van haar meest recente onderzoek over dit onderwerp. Haar doel is om architecten en verlichtingsontwerpers te helpen bij het maken van gebouwen die rekening houden met de gezonde verlichtingsbehoeften van de bewoners. Ze probeert betere simulatietools voor verlichting te maken en onderzoekt hun beperkingen.

Gegevensfysicalisering

Het onderzoek van Hans Brombacher draait om het gebruik van mens-data interactie en datafysicalisatie om het welzijn van kantoormedewerkers te verbeteren en de verzamelde gegevens te vertalen in gemakkelijk te begrijpen inzichten, waardoor waardevolle informatie wordt verstrekt aan de gebruikers.

Onlangs hebben Myrta en Hans allebei experimenten uitgevoerd in de Hub. Op donderdagochtend 14 december zullen ze hun bevindingen tot nu toe delen.

Daarnaast zullen studenten een update geven van hun onderzoeksprojecten in een Open Space setting.

Programma:

  • 8.00 uur: Koffie, thee & gezonde cake

  • 8.30 uur: Presentatie & discussie door Myrta Gkaintazi Masouti en Hans Brombacher

  • 9.30 uur: Open Space met onderzoeksprojecten van studenten & netwerken

Inschrijven kan tot dinsdag 12 december.